Uusi blogi osoite!

Uusi blogi osoite!
Blogi on muuttanut!

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Parit treenit


Lauantai 30.11 


Uintitreenit, 200m verra, 5x100m Pullarilla, 5x100m potkuja, 5 x100m pullari + lättärit, 50m iisiä, 50m piikki, 200m loppuverra  

Oli hauska, ja suhteellisen rankka reeni. Huomasin tuon pullarilla uimisen todella mielekkääksi ja se kyllä opettaa kroppaa oikeaan asentoon, vähän kuin huomaamattaan. Tuo viimeinen 500m pullarilla ja lättäreillä alkoi tuntumaan jo olkapäissä aika hyvin, tiesi treenanneensa, ja hyvä niin.

Tiistai 3.12


Uinti aamulla, meni 1000m 17:11

Aamu-uinnilla on yleensä aika vähän aikaa, niin päätin facebook ryhmän "Triathlonfoorumin" erään jäsenen postauksen innoittamana testata mihin aikaan tuo tonni taittuu. Alkuun ennen altaaseen menoa pyörittelin tovin käsiä auki. Tämä on sellainen asia mikä pitäisi tehdä aina ennen kuin menee altaaseen uimaan. Alkuun tein 200m verraa, herätellen kroppaa. Tämän jälkeen lähdin tekemään tuota 1000m testiuintia. Katsoin ihan kellon näytöltä lähtö ajan ja sitten maaliin tuloajan, siitä sitten sain tuon 17:11 laskettua ajaksi. Radalla oli lisäkseni kaksi muuta uimaria, mutta me kaikki sovimme todella hienosti tuolle yhdelle radalle. Iso asia oli se, että jokainen ui vapaauintia ja suunnilleen samaan tahtiin. Kun nuo kaksi muuta pitivät taukoa, jättivät kuitenkin päätyyn tilaa missä tehdä volttikäännös. Oli todella mukava uida tällaisten herrojen kanssa! Tuon tonnin aikana laskuissa taisin kerran seota kun aloin miettimään, että tulenko nyt 800 metriin vai 850 metriin. Vedin varman päälle ja totesin olevani 800 metrissä. Eli saattoi olla, että matka olikin 1050m, mutta ei se ole niin justiinsa meikäläisen treeneissä. 
Tuon tonnin jälkeen uin sitten vistan todella löysää ja sen vasta painoksi vistan kovaa, jonka jälkeen vielä 200m loppuverraa. Siitä sitten hyvillä mielin töihin.

Kahvakuulatreenit

Kahvakuulassa olikin vuorossa Karl Fazer Challenge. Tämä haaste tulee vuodelta 1888 kun Karl Fazer otti osaa kahvakuula kisaan Pietarissa. Herra Fazer teki noissa kisoissa kaksi uutta Venäjän ennätystä (tuolloin suomi kuului vielä venäjään). Hän teki työntöjä oikealla kädellä 112 kappaletta ja vasemmalla 85 kappaletta. Elikkä yhteensä hulppeat 197 toistoa 16kg murkulalla. Tässä haasteessa siis tehdään työntöjä, miehet 16 kg kuulalla ja naiset 8 kg kuulalla. Kerran saa vaihtaa kättä ja aikaa saa mennä niin kauan kuin vain jaksaa. Juju onkin siinä, ettei murkulaa saa laskea maahan kunnes lopettaa tuo haasteen. Tämä haaste lanseerattiin 2008, itse alkuperäisessä haasteessa on todettu, hieman pilke silmäkulmassa, että toistoja aletaan laskemaan vasta kun 197 toistoa on täynnä. 

Meidän seuramme treeneissä oli vain kyse siitä kuka saa tehtyä eniten toistoja, niin hän voittaa Fazerin sinisen suklaalevyn palkinnoksi. Suklaa matkasi allekirjoittaneen kotiin, kun seuramme "pääjehu" jääväsi itsensä kisasta tulokset olivat:

Juha 120 toistoa (joka siis jääväsi itsensä pois kisasta)
Minä 90 toistoa
Seppo 76 toistoa

Sitten vielä illan tekniikka trimmi

Tämä treeni alkoi kommelluksilla, olin sitten unohtanut uikkarit kotiin. Kotona oli hirveä häslinki kun yritin etsiä pyyhkeen itselleni ja samalla hoidin isompien lapsien iltapalat pöytään. Pitihän se sitten arvata, että jotain jäi, eli ne uikkarit. Onneksi hallilla oli varapöksyjä ja sain sieltä lainattua koko mustat uikkarit, olivat yllättävän hyvät, pysyivät tiukasti mun jalassa.

Täytyy kyllä myöntää, että nämä tiistait on tällä hetkellä turhan rankkoja, vielä on kerran tuon teknikka trimmin kurssin tunti tulossa ja sitten nämä ilta uinnit ovat siinä. Pääsen sitten vihdoin normaaliin aamutreeni rytmiin, oon alkanut jo sitä kaipaamaan. Tosin tulen varmasti kaipaamaan myös näitä ohjattuja uintitreenejä. Mulle itselle sopii valmentaja todella hyvin, tai ei tarvitse olla edes valmentajaa, kunhan olisi paikalla joku joka on suunnitellut mitä tehtäisi treeni kerralla. Tuolla tekniikkakurssilla olen vain kuunnellut mitä ohjaaja sanoo ja sitten tehnyt just sen mitä on käsketty. 

En tiedä miten sanoisin seuraavan kuulostamatta omahyväiseltä turnipsiltä, mutta kun oma uintivauhti on suhteellisen nopea, niin on käynyt siten, että kun olen uinut käsketyn matkan esim. 200m vaparin potkuja ja tullut takaisin päätyyn, niin on yleensä tullut komento tyyliin: "Mee vielä satanen vaparia, joka toinen 25 kovaa ja joka toinen 25 reipasta vauhtia, muilla kestää vielä hetken" Vastaan näihin aina vaan, että "Selvä" ja lähden taas uimaan. Oma fiilis tulee todella hyväksi kun on pystynyt lähtemään vetämään jokaisen annetun toimeksiannon. Harmi, että tämä loppuu ensi viikolla, mutta samalla se on kyllä helpotuskin. 

Uudet lenkkikengät tilattu

 

Juoksen siis mielelläni talvella, nyt vaan nuo tiet meillä päin nummellassa on vaan todella jäisinä. Siksi tilasin Salomonin Spikecrossit juuri ja nyt niitä odottelen jotta pääsisin tuonne juoksemaan. Viime talvena itsellä oli Salomonin Speedcrossit missä ei siis ollut metallisia nastoja vaan kumiset, nuo ovat edelleen mulla käytössä, mutta lähinnä vain maastossa ja hangessa oivalliset. Toki toimivat itsellä kävelykenkinäkin nuo Speedcrossit. Mutta niillä ei ole mitään asiaa näille keleille kun on jäätä niin paljon. Kun olen noista Salomonin Speedcrosseista tykännyt, niin oli helppo tilata juuri saman kokoiset Spikecrossit. Tarkoitus tässä talven aikana aamuisin juosta joko uimahallille tai sitten kuntosalille, liki päivittäin. Vähän oon alkanut pyörtää päätöstäni siitä, etten kävisi kuntosalilla ollenkaan, eli vuoden vaihteen jälkeen tulee kyllä pari kuukautta käytyä salilla tekemässä maksimivoima treenejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti