Uusi blogi osoite!

Uusi blogi osoite!
Blogi on muuttanut!

tiistai 10. joulukuuta 2013

Nyt treenataan!

Itsenäisyyspäivänä kattelin hetken aikaa itsenäisyyspäivän vastaanottoa televisiosta, jotenkin meiniki oli niin korkea lentoista kulttuuria, etten siihen päässyt oikein sisälle. Kun kerran asia oli sitten näin, niin päätin lähteä salille tekemään pitkää treeniä. Tarkoituksena oli kehittää aerobista kuntoa ja kestävyyttä. Sykekäppyrä kertoo siitä, että aika hyvin onnistuin tuossa tavoitteessa. Tein sillä tavalla, kun tuo korkea kulttuuri ei oikein purrut meikäläiseen, niin laitoin salin televisiosta leffan Running man pyörimään, ja samalla sitten treenasin. Treeniin kuului stepperi, kuntopyörä, juoksumatto ja crosstrainer. Tuommoinen klassikko leffa toimi mulle paljon paremmin perjantai illan vihteeksi, vaikka sitten olikin itsenäisyyspäivä.

7.12


Lauantaina heti aamusta sitten lähdin uimahallille. Tuo lauantain aamutreeni sopii itselle todella hyvin. Herätys klo 7:00 ja hallilla oon vähän ennen kahdeksaa valmiina pulahtamaan altaaseen. On oikein ilo aina katsella viereisillä radoilla olevia junioreita jotka ui siis todella lujaa. Samalla kun kuuntelin tuon kilparyhmän keskenäisiä keskusteluja, niin täytyy nostaa heille hattua. Todella kurinalaista touhua ja todella kova palo treenaamaan. Yksikin näistä kysyi valmentajaltaan, että "Saanko tulla myös illan treeneihin?" Oli ollut hieman ilmeisesti kipeänä aikaisemmin viikolla johon valmentaja kysyi sitten, että "Miksi haluisit tulla illallakin treeneihin" Tytön vastaus tähän oli mun mielestä loistava, juuri sellainen mitä kilpaurheilijan pitääkin vastata "Haluan kisoissa taistella mitaleista" Keskustelu jatkui vielä tovin, jotenkin tämä pieni keskustelus tuon tytön ja valmentajan välillä sai itseni uskomaan, että kyllä meidän nuorisosta tulee muutakin kuin kiakkovieraita...

Omat treenit meni kivasti sain tehtyä suunnitelemani treenit:

200m alkuverra
5 x 100m Pullarilla
5 x 100m Potkuja
5 x 100m Lättäreillä
200m loppuverra

9.12


Kuntosaliaamu. Pitkästä aikaa oli hyvä hetki mennä puntille, lähdin tekemään isoilla painoilla lyhyitä sarjoja ja sarjoja aina viisi. Mitäs sitten tein:

Alkuverra crosstrainer 10 min
5 x 8 Askelkyykkyä smithyssä edessä olevan jalan alla bosu. 60kg + tanko (per jalka)
Jalkaprässi 160 kg x 8, 180 kg x 8, 200 kg x 8 ( kolme sarjaa 200 kg:llä)
5 x 8 kyykkyä smithyssä 80kg + tanko
5x10 Hauiskääntö 16kg painoilla vuoro käsin (5 toistoa per käsi)
5 x 10 jalkaprässissä pohkeet 170 kg + seisten varpaille nousuja 15 kpl molemmissa käsissä 20 kg kahvakuula
Loppuverra crosstrainer 10 min


Oon tosiaan pyörtänyt aikaisempaa päätöstäni, kyllä tuolla salilla on käytävä, ei siitä pääse mihinkään. Sen verran tapahtuu muutosta, että sali todennäköisesti vaihtuu ja aion pitää sellaisen 2 - 3kk intensiivi kauden puntiksella vuoden vaihteen jälkeen.
Tässä salitreenissä yllätti se, että sain tuon 200kg liikkumaan jalkaprässissä, se oli todella huikea fiilis. Aikaisemmin en ole tuota 200 kiloa edes liikahtamaan tuossa prässissä. 

10.12


Aamu-uinti meni mainiosti tänään, ilman kaveria en välttämättä olisi lähteny aamu-uinnille, on tulossa kuitenkin sitten illalla vielä kahvakuulaa ja tekniikka uintia. Eilisestä on pakarat aika herkkänä, mutta uinti kulki ihan kivasti. Lähdin uimaan tuollasta 1500 metriä, ekan tonnin uin ihan rentoa matkavauhtia. Seuraavaksi halusin testata vähän mihin aikaan se 100m taittuu niin tein kolme kovaa 100 metrin vetoa jotka menivät aikoihin: 1:34, 1:32, 1:34 Ajat saattaa heittää sekunnilla johonkin suuntaan, mutta siitä olen melkoisen varma, että kaikki menivät alle 1:36 mikä on aikaisempi ennätykseni. Tuulettelin aika lailla tuon tokan vedon jälkeen altaassa kun tajusin mitä vauhtia menin.

Tajusin saunan jälkeen, että olisin päässyt nopeammin jos olisin hengittänyt harvemmin. Nyt tuli hengitettyä joka kerta oikealta kun oli mahdollisuus, eli joka toinen veto. Mutta olisi sen voinut hengittää sitenkin, että molemmin puolin ja joka 5 - 7 veto vaan happea. Silloin asento pysyy niin paljon parempana, että vaikuttaa selkeästi vauhtiin.

Tämän onnistumisen tunteen huumassa olen ihan tosissaan miettinyt uintikisoihin osallistumista Hydra Platypuksen lipun alla. En odota olevani läheskään nopein uimari noissa kekkereissä. Voi jopa olla, että olisin hitain uimari noissa kisoissa. Mutta mielestäni silti osallistuminen on tärkeää näihin kisoihin. Kokemus tulee olemaan varmasti huikea, oli se sitten positiivinen tai ei, silti huikea. Oppia tulee varmasti kisastartista, ihan triathloniakin ajatellen. Oppii siinä ainakin hallitsemaan, tai käsittelemään sitä jännityksen tunnetta mikä tuolla varmasti syntyy. Jätän tämän aiheen tällä kertaa tähän jännän äärelle, jatkoa seuraa varmasti.

Tiistai ei ole vielä ohi...

Kello 17:00 olikin sitten vuorossa taas kahvakuula treeni.  Tällä kertaa oli kestävyysharjoittelua vuorossa, eli puolituntia tehtiin yhden käden long cycle liikettä, kättä sai vaihtaa vapaasti tuon puolen tunnin aikana, mutta kuulaa ei saanut lattialle laskea. Itse sain tehtyä 139 toistoa 16 kilon murkulalla. Sykekäppyrää tuosta treenistä.


Takaisin uimahallille klo 20:00... 


Viimeistä kertaa oli sitten tuo tekniikka trimmi. Tälläkin kertaa sai repiä kropasta ne viimeisetkin voimat ja yrittää siinä sitten pitää tekniikkaa kasassa. Tällä kertaa antoisin opetus oli "vauhtileikittely" yksi mielenkiintoinen 4 x 25m setti oli sellainen, että koko 25 metriä kiihdytetään vauhtia ja viimeiset 5m pitää mennä täysiä ja hengittämättä. Mutta kokoajan kiihdyttäen. Siinä nous sykkeet ja hapoille mentiin jotta heilahti. Tämän jälkeen sitten vielä 200m vaparia pelkillä vedoilla niin siinä oli olkapäät kyllä tulessa. Tehtiin myös joka lajilla (paitsi perhostelulla) sitä, että 25m joku drilli ja uiden takaisin, pieni lepo ja taas uusi drilli 25m ja takaisin uiden. Todella mukava treeni.

Itsellä oli ilo huomata, että selkäuinti alkaa löytyä kivasti, käännöksistäkin selviää hengissä. Rintauinnissa potkut on vielä ongelma, tai tarkemmin nilkasta varpaiden suuntaan on se ongelma. Nilkka ei vaan tunnu kääntyvän niin kuin pitäisi. Tähän ongelmaan sain hyvän treeni vinkin, pitää kävellä siten, että varpaat osoittaa suoraan oikealle ja vasemmalle. 

Lopuksi meillä oli sekauinti harjoitus 25m jokaista oikeassa järjestyksessä, täysiä! Eli perhonen, selkä, rinta ja vapari. Kaksi isoa ilahduttavaa asiaa tapahtui, pystyin uimaan perhosta 25m (potkuissa kyllä todella paljon parannettavaa) ja käännökset onnistui joka päädyssä todella hyvin! Aivan mahtava fiilis!
 

Hallil eka, hallil vika!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti