Uusi blogi osoite!

Uusi blogi osoite!
Blogi on muuttanut!

tiistai 8. lokakuuta 2013

Kahvakuula!

Eilinen kahvakuula treeni


Nyt piti poiketa tavoista ja tulla heti laittamaan uutta blogi tekstiä ulos. Eilen oli kahvakuula treenit ja ai, että mä tykkään näistä. Itse olin sen verran aikaisin paikalla, että aloitin lämmittelyn yksinäni ja tein heilautuksia, rinnalle vetoja, high pulleja ja työntöjä. Kun muut tulivat paikalle lämmiteltiin sitten vielä lisää.

Treeneissä meillä oli sitten kaksi yhdeksän minuutin settiä, jotka oli jaettu kolmeen osaan. Tämä oli todella mielekäs treeni! 

Rinnalle veto x 3 min (käden vaihto puolessa välissä, kaikissa)
Työntö x 3 min
Long Cycle x 3min

Tämän jälkeen lepoa myös 3 minuuttia ja sitten uudestaan alusta.

Tekniikkaa


Tämän jälkeen katsottiin meidän "keltanokkien" tekniikkaa vielä. Tämä oli itselleni treenin parasta antia, vaikka itse työsetitkin olivat loistavia, niin itse olen sellainen tekniikka nysvääjä ettei tosikaan. Tykkään kaikissa lajeissa nimenomaan tekniikka harjoituksista ja niin nytkin.

(kuvannut Juha)

Oikealla kädellä tekniikka on aika hyvä, työntö lähtee suoraan ylös ja saan jalkojen voiman siirrettyä käteen ja sitä myöten kuulaan. Rack asennon löytäminen oli haastavaa, ja sitä se on edelleen. Kyse on kuitenkin periaatteessa lepoasennosta jossa pitäisi pystyä olemaan pitkiäkin aikoja. 

Vasemmalla kädellä tuo Rack asento löytyy ehkä hieman helpommin, mutta jokin lihas lonkassa alkaa kramppaamaan tuossa asennossa, eli vielä on paljon hiottavaa. Vasemmalla kädellä työntö lähtee hieman väärin, hidastuksia kun katseltiin, oli oma fiilis siitä se, että vasemmalla työntö lähtee ikäänkuin kyynärpää edellä, vaikka pitäisi kuula edellä lähteä. Vasemman käden työnnöissä on siis paljon treenattavaa. Kuten myös se, että käsi ei ole aivan suorassa kun kuula on ylhäällä. Pitää saada hauis korvaan. Ihan viimeinen vasemman käden työntö on jo vähän sinne päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti