Uusi blogi osoite!

Uusi blogi osoite!
Blogi on muuttanut!

maanantai 7. lokakuuta 2013

Takasin treenaamaan!

JES! Taas treeni maistuu!


No niin, nyt on taudit selätetty ja treenit taas etenee. Perjantaina kävin ottamassa pikku "maistiaiset" salilta: Maastavetoa, Jalkaprässiä, Lankkua ja rintalihas treeniä. Sen jälkeen selkä vihloi jonkin aikaa, mutta sekin on tänään pelkkä muisto! 

Uinnin tekniikka treeni

Lauantaina oli ensimmäinen kunnon uintitreeni uudessa uintiseurassa. Meillä oli tekniikkatreenit ja aiheena vapaauinti. Jotekin itselle oli ihmeellinen fiilis siinä, että noin tekniikka harjoituksissa vetelin ihan samaa vauhtia kuin uimarit, ja vieläpä kisavauhti treenissäkin mentiin vaparia samaa tahtia! Ihan mieletön fiilis. 

Alkuun vedettiin verryttely uintia n. 20 minuuttia. Itse uin vapaata ja rintaa. Okei se rintauinti on itsellä aika räpellystä jalkojen osalta, mutta treenaamalla sekin paranee. 

Verran jälkeen valmentajana ollut uimari alkoi katsomaan meidän tekniikkaa sitten. Vedettiin muutama satanen ja hyviä vinkkejä tuli. Jokaisen 25 m jälkeen tuli aina jotain pientä vinkkiä mihin kannattaa paneutua. Itsellä rauhallisesti uidessa onnistuu hapenotto molemmilta puolilta, se oli hyvä juttu. Samoin nyt kun on käsivedon saanut korjattua paremmaksi niin siitäkään ei tullut pahemmin moitteita. Jalat on se mun ongelmallisin alue tällä hetkellä, että pitäisi saada ne kantapäät rikkomaan pintaa, ja se onnistuu vain jos niillä jaloilla oikeasti potkitaan. Ja sitten Nipsu (minä) alkoi potkimaan ja tuokin asia alkoi korjaantumaan. 

Tämän jälkeen tehtiin vähän tekniikka drillejä, itsellä ongelmia kuullun ymmärtämisessä. Piti uida siten, että peukalo käy kainalossa, en kuullu/ymmärtänyt tätä täysin ja meni ihan pyllylleen sa 25 metriä. Mutta paikkasin sitten seuraavilla drilleillä. Mielenkiintoisin drilli oli vaparin käsivedolla ja perhosen potkuilla uidut 50 metriä. Eka 25m fillis oli sellainen "Siis-mitä-häh-TÄH-mut-ku-miten?" tokalla 25m pätkällä sain jo humpasta kiinni. Mielettömän jännä rytmitys! Jotkut kilpauimarit kuulemma selkää uidessaa potkii perhospotkuja vaparipotkujen sijaan. Todella mielenkiintoista.

Sitten alettiin vetämään sarjoja uitiin 300m - 200m - 100m - 50m. Nämä uitiin sillä tavalla, että 300m mentiin ihan lepposesti, siten ettei hengästy, samoin 200m mentiin vaan pikkasen nopeammin. 100m vedettiin jo lujaa, siten että hengästyy ja 50m piti vetää sitten jo niin lujaa kuin pääsee. Samalla piti yrittää tiedostaa mitä sille omalle uinnille tapahtuu kun menee veto nopeammaksi, mitä tapahtuu tekniikassa? Mun omat huomiot oli vain, että kun vauhti kasvaa niin käännökset alkaa menemään ihan arpapeliksi, ei mitään kontrollia käännöksissä. Koutsilta tuli taas timantin arvoinen huomio mun pään asennosta. Leuka painuu rintaa kohti, eli pää suoraksi vaan ja vauhtia tulee vielä lisää. Tämä pitää muistaa! Sain myös hyvän treeni vinkin miten treenata käännöksiä. Eli kun tullaan lipuille 5m ennen laitaa, kiihdytän vauhdin maksimiin ja teen siitä käännöksen sitten maksimivauhdissa. Loppuun treenasin tällä tavalla joku 150m (vaan) olin jotenkin niin väsynyt eikä keskittyminen pysynyt oikein kasassa. Tästä koutsi sanoikin, että

 "Juuri tollaisessa tilassa on hyvä treenatakin noita käännöksiä, kisoissakin sulla on sitten stressiä, jännitystä ja muutenkin saattaa olla monta starttia alla, niin silloinkaan keskittyminen ei ole ihan 100%" 

Tämä toteamus oli mielestäni kullan arvoinen asia oivaltaa. Jos treenaan vaan silloin kun on hyvät fiilikset ja levännyt mieli, niin en koskaan opi käsittelemään väsymystä, jännitystä ja stressiä kisatilanteessa. Tämä käännöstreeni tulee mun treeneihin myös, ja nimen omaan treenin loppupuolelle.

Mutta ihan paras fiilis tuli siitä, kun multa kysyttiin, että "Parin viikon päästä olis kauden ekat kisat, mitä meinaat uida?" Olin kuin halolla päähän lyöty kun mietin, että mun piti vaan treenata uimareiden kanssa tää talvi. Voi olla, että mut nähdäänkin jossain vaiheessa talvea ihan altaassakin kisaamassa. Mutta aikaisintaan kyllä ensi vuoden puolella. Pitäishän sitä opetella starttikin ihan hyppäämällä, korokkeelta! Mutta tuli tosi hyvä fiilis tosta kysymyksestä, siis en voi sanoin kuvailla kuinka hyvä fiilis siitä tuli.

Tänä aamuna taas salille

Tänään aamulla kävin sitten jo kunnolla salilla. Oli vuorossa askelkyykkyä, pohkeita, keskikroppaa, reisiä ja ojentajia. Tänään tein tunnolliset alku- ja loppulämmöt. Pohjetreeni oli kyllä parasta antia tänään. Ensin vaakaprässissä 100kg 25 toistoa jonka jälkeen heti perään 16 kilon kahvakuulat käteen ja seisten varpaille nousuja, niin monta ku menee. Ihana tunne pohkeissa joka kerralla tein vähitään kuitenkin 25 toistoa näitäkin. Niin, kolme sarjaa n. 20 sek palautuksilla meni näitä.

Päivitys 8.10.2013

Päätin sitten ilmottautua vielä tuollaiseen:
Jarmo Hastin triathlon viikonloppu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti