Uusi blogi osoite!

Uusi blogi osoite!
Blogi on muuttanut!

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Lokakuu, tuo kuukausien maanantai

Lokakuu,


Tämä lokakuu on tuntunut jostain syystä todella raskaalta. En tiedä mikä siinä on, mutta olen alkanut kutsumaan lokakuuta kuukausien maanantaiksi. Onneksi olen ehtinyt kuitenkin treenata kohtuullisesti ja hyvällä meinigillä. Uinnin osalta alkoi tuo tekniikka trimmi kurssi, mikä on todella hyvä. Itse ilmottauduin siihen suurilta osin sen takia, että kurssin vetäjä on sellainen jonka opit kolisee mulla perille asti. Hän on äärimmäisen tiukka tekniikan suhteen, ja jos jokin asia menee oikein, niin muistaa hän senkin sanoa. Myös kahvakuulan kanssa on tullut hyvää fiilistä ja onnistumisen tunteita. 

Seuraavassa loppukuun treeneistä...


22.10

Kahvakuula


IKSA ohjaajalisenssi testi oli tänään koeteltavana. Elikkä testi menisi miehillä seuraavasti: 

Tempaus 100 toistoa 24kg
Työntö 12 toistoa per käsi 32 kg
Kasakkakyykky 2 x 16kg 3 per puoli

Itsellä ei tuohon olisi oikein mitään asiaa, ainakaan noilla painoilla. Joten oma suoritus meni sitten seuraavasti:

Lämmittely
80 x 20kg tempaus
Työntö 12x per käsi 24kg (oikea ok, vasen 11)
Kasakka kyykky 3, per puoli. Painoilla 2 x 8kg

Tästä on hyvä jatkaa. Ei ole kyllä aikeita lähteä ohjaajaksi mihinkään. Mutta oli hauska kokeilla näitä juttuja. Kenties joskus puolen vuoden päästä kokeilen uudestaan, että menisikö se testi läpi.  Treenin sykekäppyrää täältä.

Samana päivänä  on sitten tämä tekniikka trimmi kurssi myös. Itsehän kuulun siis uimaseuraan ja tätä tekniikka trimmiä vetää saman uintiseuran jäsen. Itsellä se unti sujuu tällä hetkellä todella hyvin, mutta alkaa olemaan ongelma siinä, etten näe itse mitä teen väärin, tai missä voisi parantaa omaa tekemistä. Kun satun tietämään vielä kuinka kova uimari tämä vetäjä on, ja hänen tyylin opettaa uintia, niin en voinut enää olla menemättä tälle kurssille. Samalla tässä on vähän ristiä kannettavana. Esimerkiksi se, että alkuverra oli 200m, mutta sillä tavalla, että uinti loppuu vasta silloin kun hitain saa sen 200m uitua. Eli itse ehdin uida heti alkuun sen 500m. Tämä toistu aina kun tehtiin joku harjoitus, niin tuli aina joku pikku juttu tehtäväksi.

Kuten kurssin nimestä voi päätellä "Tekniikka Trimmi" niin kyse on tekniikan hiomisesta paremmaksi. Itsellä vaparissa on vähiten ongelmia, voisin jopa väittää sen sujuvan. Rintauinnissa on ongelmaa potkujen kanssa, jalat eivät tunnu taipuvan siten kuin pitäisi. Treenillä taipunee tämä asia.
Selkäuinnissa ongelmaa tuottaa käännökset eniten. Perhosta taas pitäis ensin oppia uimaan ja sitten miettiä vasta mikä siinä on vikana.


24.10

Aamu-uinti, 

Nämä aamu-uinnit alkaa olemaan jo sellaisia pyrähdyksiä, ettei niitä oikein treeniksi voi väittää. Lähinnä isoin tarkoitus näillä on se, että saan sen ekan stressin hukutettua altaaseen, ja sitten duunipäivä menee vaan todella paljon paremmin.

25.10

Kuntopyörä

Perjantai aamuisin yritän livahtaa salille aamusta polkemaan hetkeksi kuntopyörää. Ajatuksena on ihan poltella vaan rasvaa pois, eli ei mikään hirvittävän rankka treeni.Sykekäppyrää kuntopyörän selästä.

26.10

Sauvakävely + oliver

Tämä oli varmaan viikon hauskin treeni. Eli otin pikkasen päälle vuoden ikäisen poikani mukaa tuollaiseen kantoreppuun, sauvat käteen ja kävelemään. Oltiin vielä saman takin alla pojan kanssa, ja Oliverilla pilkoitti pää mun takkiin tehdystä reijästä, vähän kuin kenguru olisi mutta selässä tuo pussukka. Sää ei ollut parhaimmasta päästä, ja siksi en uskaltanut pidempää lenkkiä tehdä, jottei tuo pikku vesseli nyt sairastuisi. Mutta Oliver päätti sitten nukkua suurimman osan matkasta. Sykekäppyrää ja reittiä tuosta käppäilystä.

27.10

Uintitreeni

Sitten sunnuntai aamuna olin ihan seuran treenivuorolla uimassa ja mulla oli ihan ennalta suunniteltu treeni tiedossa eli ensin alkuun verraa 200m. Jonka jälkeen aloitin itse treenin eli pyramidi harjoituksen. Vaparia menin koko matkan ja seuraavalla tavalla: 200m, 400m, 600m, 400m, 200m. Tämä oli mulle ihan sopiva ja siinä tulee kokoajan kuitenkin pikkasen pidempiä vetoja. Kun tämä oli ohi, tein vielä 3 x 100m lättäreiden kanssa reippaalla vauhdilla, ja loppuun 200m potkuja.

29.10

Super tiistai,


Aamu-unti 1000m. Pitäis näistä ottaa tarkemmin aikoja kun meen näin lyhyitä matkoja vetämään. Tämän vedin kahdessa 500m osassa. Ideana oli tosiaan herättää kroppa ja saada hyvä lähtö päivään. Duunin jälkeen kiirehdin kotoota hakemaan vanhemman poikani Justuksen ja lähdettiin kahvakuulatreeneihin. Justus tosi ehtii vaan hetken siellä olemaan ennen kuin hänen omat yleisurheilutreenit alkoi.

Kahavakuula treeni oli yksinkertainen ja kysy tällä kertaa kestävyyttä, itsellä oli 16 kg kuula... Mutta koska oli yksi uusi mies kokeilemassa lajia, niin hän lainasi tuota 16kg kuulaa ja itse tein sitten 20kg kuulalla tuon harjoituksen. 
Eli liikkeenä heilautus aikaa kellossa 30 minuuttia ja kuinka monta toistoa saa tehtyä. Taukoja sai pitää niin paljon kuin oli tarpeen. Itse sain sitten tehtyä 471 heilautusta tuossa ajassa sillä 20kg kuulalla. Pitää kokeilla parin kuukauden päästä uudestaan, ja kattoa kuinka monta heilautusta sitten menee. Ihan jees, testi-tyyppinen harjoitus. Sykekäppyrää kahvakuulatreenistä.

Ja koska kyseessä on Supertiistai, niin eihän se näihin kahteen treeniin vielä lopu. Joulukuun loppupuolelle kestävä tekniikka trimmi on aina tiistaisin, niin tulee nämä tiistait olemaan itselle aika supertreenipäiviä. Unititreeneissä oli sitten vuorossa aikalailla tekniikka drillejä, ja aika vähän itse "uintia" Mutta tämä kerta oli sellainen, että itsellä tuli todella isoja oivalluksia taas vaparin tekniikkaan. Nyt käsivedon sain rennommaksi ja sillä taas jaksaa sitten paremmin, sekä volttikäännökseen tuli sellainen pieni, mutta tärkeä korjaus jolla saan siitä paljon vauhdikkaamman lähdön. Tämä seikka oli käsien asento.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti