Uusi blogi osoite!

Uusi blogi osoite!
Blogi on muuttanut!

keskiviikko 28. elokuuta 2013

Uintitreeneistä, Hyvää huomenta!

Uintitreenit

Tällä viikolla olen keskittynyt uimaan, ihan siitä syystä, että polvi on sen verran kipeä ettei muuhun oikein pysty. Ainut mikä ohuesti harmittaa on se, että tuo meidän nummelan uimahalli tarjoaa vain kahtena päivänä aamu-uinti mahdollisuutta. Tiistaisin ja torstaisin. Kaipaisin ainakin kolmatta aamu-uinti mahdollisuutta vielä tuohon lisäksi. Jos ei muuten, niin edes sen takia, että antaisi enemmän vaihtoehtoja mitä tekee milloinkin, nyt on pakko käyttää joka viikko nuo molemmat aamu-uinti vuorot jotta saa tarpeeksi metrejä uinnissa vedettyä. 

Tiistain intervallitreenit

Mun lättärit ja uudet uimalasit
100m lättäreillä
200m vaparia (kovaa)
50m laudalla potkuja
x5

Loppuun 250m kevyttä vaparia loppuverraksi.

2000m Yhteensä oli siis tämä treeni.

Eli ilman mitään palautteluja vedin nuo viisi rundia, ainoa palautus oli lähinnä se kun laittaa lättärit käteen, siinä menee oma aikansa vielä. Nuo lättärit on tuonut paljon tohon uinnin treenaamiseen lisää, oli alkanut jo pikku hiljaa puuduttaa tuo pelkkä vaparin uinti ja potkujen harjoittelu. Nyt kun saa jaettua selkeästi kolmeen osaan tuon treeniajan, niin se tekee huomattavasti mielekkäämpää treenistä. Uimahallissa tuo kaakelin tuijottelu saattaa käydä meinaan todella tylsäksi.

Torstain pitkät vedot

Nyt tänään tein sitten vähän toisenlaisen treenin, eli vedin pidempiä vetoja:

500m Vapari 
250m Lättäreillä 
100m Potkuja 
x2 
400m vaparia

Ja taas yhteensä 2000 m 

Voin suositella lättäreiden hommaamista jokaiselle. Tuo treeniin yllättävän paljon lisää, oon oikeastaan yllättynyt kuinka tehokkaan treenin saa lättäreillä aikaiseksi. Nuo mitkä itsellä on Speedon Bio fuset, kokoa M. Ovat ilmeisesti tehty juuri vapaauintia varten, mikä siis sopii itselle kuin nenä päähän. 
Nyt sain hommattua myös uudet uimalasit, ja ovat vihdoin sellaiset mitä olen altaaseen kaivannut. Ovat kevyet päässä, eivät vuoda, eivätkä huurru. Lasit ovat Arenan Pure mirror "kilpauinti" lasit. 

Tämän viikon huolet sitten...

Nyt on alkanut huolettaa tuo vasen polvi. Se ei tunnu kestävän juoksemista yhtään tällä hetkellä ja puolimaraton olisi edessä 7.9.2013 vuosaaressa. Ei ole hyvä tämä tilanne. Ajattelin nyt pari päivää lepuuttaa tuota polvea ihan täysin ja kokeilen viikonloppuna jos sillä pystyis tuettuna juoksemaan. Lähetin vuosaaren juoksun kisakansliaan vähän kyselyä mitä mahdollisuuksia tässä olisi tehdä nyt sen suhteen, eli siirtää ensi vuodelle osallistuminen, tai jos vois sittenkin osallistua pelkälle kympille tuon puolikkaan sijaan. Tilanne on vähän sellainen, että mieli tekisi, mutta kykeneekö kroppa?

2 kommenttia:

  1. Lääkäriin oisko mitään? :D Pitää itekin alkaa nyt täs treenaan lätysköille ja räpylöillä :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä siinä polvessa on vaan mustelma, harvinaisen v****maisessa paikassa vaan...

    VastaaPoista