Uusi blogi osoite!

Uusi blogi osoite!
Blogi on muuttanut!

maanantai 6. tammikuuta 2014

Uusi vuosi, Uudet kujeet



On se aika vuodesta kun on tehty lupauksia ja kaikki tuntuu treenaavan mielettömästi. Facebook päivitykset kertovat lupauksista jotka usein liittyvät siihen, että kielletään jotain itseltä joksikin aikaa. Itsekin olen näin mennyt lupaamaan. Mutta samalla sallin itselleni oikein luvan kanssa treenata ja levätä. Näistä jälkimmäinen on se suurin haasteeni, välillä unohtuu tuo lepääminen.

Itsellä tuo treenaaminen alkaa olemaan sellainen tapa, ettei sillä ole alkua eikä loppua... Lähinnä aaltoilee rankkojen ja kevyiden jaksojen mukaan. Toki on myös lepopäiviä ja lepojaksoja. Itse olen tähän tilaan todella tyytyväinen. Vielä enemmän olen tyytyväinen siihen, että koen pystyväni siihen.
Itsellä uudet kujeet tarkoittaa lähinnä sitä, että tällä blogilla pyrin jatkossa enemmän ajattelemaan, enkä niinkään kertaamaan mitä on tullut treenattua. Toki pyrin laittamaan tänne myös ylös niitä treenejä, mutta haluan tämän jotenkin antavan ehkä pikkasen enemmän itselleni, ja jollekin joka tätä sattuu lukemaan.

Triathlonin peruspeli?


 Olen siis ennen Triathlonia harrastanut joukkueurheilua koko pienen elämäni ajan. Noissa joukkuepeleissä yleensä kun lähetään rakentamaan omaa taktiikkaa ja "peruspeliä" niin aloitetaan puolustuspäästä. Miten minimoidaan takaiskut peleissä? Tämä on ollut ainakin niissä joukkueissa missä itse olen ollut, se lähtöajatus. Tämän jälkeen alettu miettimään sitä hyökkäystä. Tänä aamuna aloin tätä asiaa sitten pohtimaan Triathlonin kannalta. Mikä on se Triathlonin puolustuspeli? Onko sellaista? 

Itselle tuli seuraavanlainen pyramidi mieleen:


Juoksu: Tämä osuus on se terävin kärki, tämä olisi se ihan viimeinen hyökkäyspää. Eli alue missä tehdään maalit, ja voitetaan pelit. Oli se peli sitten oman itsensä voittaminen tai ihan kisan voittaminen, niin ainoastaan maaliin pääsemällä voit voittaa, itsesi, tai mikä onkaan kisasi.

Triathlon pyramidi
Pyöräily: Tämä osuus on pisin osuus, se keskikenttä peli missä pitää olla kaikki hallussa ja luottaa omaan tekemiseen. Tankkaus tehdään juoksua varten tällä osuudella ja omien voimien jako on myös isossa roolissa. Peli pitää pitää puhtaana, jäähyboksia pitää välttää. Jäähyltä ei pelejä voiteta missään lajissa. Joskus jäähyistä huolimatta kyllä voitetaan, mutta vaikeaksi menee jos tulee rangaistuksia. 

Uinti: Tämä on minun pyramidissa jalustana. Joskus olen kuullut todella hyvän lauseen "Triathlon kisaa ei ole ikinä voitettu uintiosuudella, mutta monesti kisa on hävitty uintiosuudella" Eli tämä on lähellä sitä peruspeliä, puolustuspeliä, omaa päätyä. Tämä pitää olla kunnossa jos aikoo voittaa oman kisansa. (edelleen on se sitten itseään vastaan, tai mitä tahansa vastaan se kisa.)


Koska ajattelen tällä tavalla, on oma treeni keskittynyt nimen omaan uintiin viime aikoina, eli viimeiset n. puoli vuotta. Nyt alkaa tulemaan taas enemmän juoksua mukaan. Kuin myös pyöräilyä, kunhan se mun pyörä vaan tulee kotiin asti. Traineri tuli jo, mutta pyörällä kestää. Tänään on myös paluu arkeen, olin aamulla uimassa ja illalla on taas kahvakuula treenin vuoro. Nyt ei ole enää tuota illan uintitreeniä. Mutta ylihuomenna taas pääsee altaaseen. Omat viikon perustreenit jotka on sidottu seuratoiminnan ja aukiolojen takia ovat:

Ti: Aamu-uinti + Kahvakuula illalla
To: Aamu-uinti
La: Aamulla 1,5h uintitreeni

Näiden lisäksi sitten tiputtelen tuonne väliin juoksua, pyöräilyä ja kuntosalia. Hyvin paljon omaa aikataulua rytmittää perheen arki. Eli aamuisin kun muut nukkuvat niin silloin pyrin itse treenaamaan enemmän. Tuo Kahvakuula taitaa olla ainoa viikottainen treeni mikä tapahtuu kun olisi sitä perheen yhteistä aikaan. Lauantainen aamu-uinti on sellaiseen aikaan kun muu perhe heräilee ja katselee aamun piirrettyjä vielä. 

Loppuun vielä sellainen uuden vuoden lupaus, että pyrin olemaan aktiivisempi tuon Twitterin kanssa. Laitan sitä kautta niitä treenien sykekäppyröitä enemmän näkyviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti