Uusi blogi osoite!

Uusi blogi osoite!
Blogi on muuttanut!

maanantai 13. tammikuuta 2014

Johan tuli treeniä

Viime viikolla treeniä tuli tehtyä todella paljon, tai ainakin omiin tottumuksiin nähden sitä tuli paljon. Normaalisti viikon treenimäärä pyörii siinä n. 5 tunnin tienoilla, viime viikolla tuli sitten tehtyä 7,5 tuntia treeniä, tässä hieman yhteenvetoa:

Ma: Sauvakävely 50 min + Juoksu 5 km + loppuverra sauvakävelyä
Ti: Aamu-uinti 1200m + 40 min kahvakuula treenit
Ke: Trainerilla pyöräilyä 30min
To: Aamu-uinti 1700m
Pe: Aamulla salilla Kuntopyör+Juoksumatto+Crosstrainer+Soutulaite 1:00 h
La: Uintitreenit, 2300m + Palauttava kävely 3km 35min
Su: Trainerilla pyöräilyä 46min + uinti 700m

Toi sisällä trainerilla pyöräily tulee nyt lisääntymään kokoajan, pyörä on uusi ja nyt alkaa olemaan kaikki säädettyänä suht' kohdilleen. Hommasin siis Cannondalen Slice:n 105 Osilla. Olen ollut tähän asti todella tyytyväinen tuohon ostokseen, kuten on myös minun 1,5 vuotias poikani, se on hänelle kuin huvipuisto. Nousta nyt seisomaan polkimelle joka sitten hitaasti laskeutuu alas kun sen päällä seisoo. Aivan selkeästi huvipuisto laite! Huomannut, että niska tässä kipeytyy kun ei ole vielä yhtään tottunut tuohon ajoasentoon, sain hyvää vinkkiä siihen Hyvinkään suunnalta, että katse lattiaan. Eli asteittan alan nostamaan sitä päätä pystyyn, nyt ensin kattellaan lattiaa. Toki siihen jonkun näytön vois hakea, ettei tarvi pelkkää parkettia ihailla.

Uinti

Sitä saa nyt alkaa jännittää! Itsellä ensimmäinen kisastartti on luvassa lauantaina kun espoonlahdessa kisataan Viriilit kisatapahtuma. Lauantaina treeneissä kokeilinkin lähtöjä ja sain pari ihan timanttista vinkkiä niin alkoi löytymään tuo oikea starttiasento, ja ponnistus suunta. Hienon fiiliksen sai kun onnistui heti hyvin, nyt on enää jännityksen paikka miten reagoin lähtömerkkiin sitten kisoissa. Itse osallistun pelkästään 100m VU starttiin, siinä on mulle tarpeeksi jännitettävää. Muut lajit saavat vielä odottaa.

Uintitreeneihin itselle on tullut uusi apuväline, eli Garmin Swim kello. Tuo kello antaa uskomattoman vapauden tunteen kun ui, enää ei tarvitse miettiä sitä kuinka paljon on uinut vaan kello mittaa sen puolestani. Kello kertoo todella paljon dataa uinnista, vetojen määrän per altaan väli ja ties mitä. Aika hyvin myös tunnistaa uinko vapaata, vai rintaa. Tosin mun perhostyyliä ei tunnistanut, mutta eipä sitä perhoseksi tunnista varmaan moni muukaan. (Niin alkutekijöissä tuon perhosen kanssa) Kertoo myös paljon omasta vaudista tuo kello. Kertoo mitä tahtia on tullut uitua, keskitahti, ja nopein tahti. Jopa kertoo ajan jokaiselta altaan mitalta mitä vauhtia meni per altaanmitta. Suosittelen lämpimästi jokaiselle joka ui pitkiä matkoja altaassa, kun saa päästää irti matkan laskemisesta, voi keskittyä ihan eri tavalla tekniikkaan tai vaan päästää kaikesta irti ja mennä flow-tilassa eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti